نگاهی به این خبر
به گزارش
سافت گذر، با ترکیب توانایی های ترازیستور و مموری، محققان تلفیقی از این دو ساخته اند که شبیه نورون مغز فعالیت می کند. این وسیله باعث شبیه شدن فعالیت کامپیوترها به مغز انسانها می شود.
کامپیوترهای شبیه به مغز انسانها
اگرچه ممکن است فکر کنیم کامپیوترها با انجام کارهایی نظیر تشخیص چهره، پیش بینی فعالیت بعدی و . . . ، شبیه مغز ما کار می کنند، ولی واقعیت چیز دیگری است.
محققان دانشکده مهندسی نورث وسترن مک کورمیک، دستگاهی تولید کرده اند که memtransistor نام دارد.
این وسیله که پردازش اطلاعات و فعالیت های به حافظه سپردن را همزمان انجام می دهد، باعث شده تا همه با دیدن آن، یاد نورون های مغز انسانها بیفتند.
memtransistor، ترکیبی از چندین مقاومت (memory resistor) وترانزیستور (transistor) است که با به خاطر سپردن ولتاژ وارد شده، یک کانال از آنها را کنترل می کند.
با اتصال memtransistor از یک دستگاه دو ورودی به یک دستگاه سه ورودی، تیم تحقیقاتی موفق شد این تکنولوژی را برای فعالیت های پیچیده آزمایش کند.
توسعه یک شبکه نورون مانند شبیه memtransistor نه تنها شباهت زیادی با مغز دارد بلکه نیاز بکارگیری دو سیستم مجزا را نیز از بین می برد.
تکنولوژی تغییر
عضو اصلی تیم تحقیقاتی، آقای مارک سی هرسام، توضیح می دهد که چرا توانایی memtransistor به ما این امکان را می دهد تا دستگاهی شبیه مغز داشته باشیم.
او می گوید:(( در مغز، معمولاً اینگونه نیست که یک نورون تنها به یک نورون دیگر متصل باشد. بلکه به چند نورون متصل است. دستگاه ما نیز چنین کاری انجام می دهد یعنی به چند سیستم وصل می باشد که فعالیتش شبیه کار سیناپس ها و نورون ها است)).
این محقق بر این باور است که به راحتی می توان از این تکنولوژی برای کارهای بزرگتر استفاده کرد.
هرسام اضافه می کند:(( ساخت چندین وسیله این چنینی، با تکنولوژی ترانزیستورها کاملاً امکان پذیر است. بنابراین ما هیچ مانعی بر سر راه خود نمی بینیم که تولید این وسیله را انجام ندهیم)).
در پایان اشاره کنیم که زمان تولید انبوه این دستگاه هنوز مشخص نیست ولی باید اشاره کنیم که چنین تکنولوژی می تواند قابلیت های دستگاه های هوشمند و رایانه ها را افزایش دهد و حتی فعالیت های آنان را به کارهای انسانها شبیه نماید. ضمن اینکه شبکه های نورون مانند را نیز پیشرفته تر و کامپیوترهای دلخواه بشریت را زودتر برای همگان تولید می کند.
برای وارد شدن به دنیای تکنولوژی، عضو کانال سافت گذر شوید
منبع: futurism.com